Woonkwaliteitsonderzoek

VAC Wonen kan ook onafhankelijke woonkwaliteitsonderzoeken (WKO) uitvoeren  om de kwaliteit en/of de tevredenheid van wat oudere woningen in kaart te brengen, of om de mening van bewoners te vragen over nieuwbouw. Een WKO begint met de demografische gegevens. Vervolgens wordt de bewoners gevraagd hoe zij hun (nieuwe) woning ervaren.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grootte van de ruimtes, indeling, daglichttoetreding, maar ook of men last heeft van tocht, vocht, geluid.
Naast bevindingen over de woning wordt ook gevraagd naar de woonomgeving.
Hierbij komt onder andere aan bod hoe de bewoner voorzieningen als winkels en openbaar vervoer beoordeelt, en ook groen- en speelvoorzieningen, parkeerplaatsen en veiligheid.
In het verleden hebben wij o.a. een WKO uitgevoerd bij het Kerkplein in de Boekend voor Woningstichting Venlo-Blerick, Boulevard Hazekamp voor Antares, de appartementen in de Jan Vermeerstraat voor Antares,  Koramic in Belfeld voor Urbanus.
Verder ook  het Gelreplein voor Woningstichting Venlo-Blerick en het Blariacumplein voor Antares en Woningstichting Venlo-Blerick.

Als u interesse heeft om VAC Wonen Venlo een woonkwaliteitsonderzoek te laten uitvoeren, kunt u contact opnemen met het secretariaat:

VacWonenVenlo@Gmail.com